יום שבת, 2 במאי 2015

יום ירושלים תשע"ה ב-17 במאי תחגוג עיר הבירה את "יום ירושלים" קבלו כמה סיבות מיוחדות וטעימות שבשבילן שווה להגיע לביקור. מאת: שרית יוכפז

יום ירושלים תשע"ה 

קבלו כמה סיבות מיוחדות וטעימות שבשבילן שווה להגיע לביקור: 





מלון וולדורף אסטוריה ירושלים - במרחק הליכה מחומות העיר העתיקה נפתח בדיוק לפני שנה מלון היוקרה הבינלאומי של רשת "וולדורף אסטוריה" בירושלים ובו  226 חדרים, כולל 29 סוויטות יוקרתיות, שהשתיים המפוארות ביניהן הינן בגודל של כ- 200 מטר מרובע המצוידות בחדר שינה רחב ידיים עם חלונות מרצפה עד תקרה, סלון מרהיב, חדר ישיבות, מטבח, פינת אוכל ל-10 אנשים, מרפסת וחדר אמבטיה המכיל סאונה וג׳קוזי.
במלון אולם נשפים מפואר  הנחשב לאולם האירועים הגדול ביותר בירושלים ובישראל כולה. גודלו 700 מ"ר ובו תקרות המיתמרות ל-6 מטרים ללא עמודים. האולם יכול להכיל עד כ- 900 איש לקבלת פנים. מרבית האירועים היוקרתיים ביותר בעולם היהודי מתקיימים באולם זה.
המלון נבנה על יסודותיו  של מלון פאלאס המפורסם שנחשב בשנות ה- 30 לאחד ממלונות היוקרה המפוארים ביותר במזרח התיכון.
במלון שתי מסעדות איכותיות (הפאלאס הבשרית וה-King's Court החלבית) שהשיקו החודש תפריטים חדשים. ארוחת הבוקר הידועה של המלון נחשבת כאחת מארוחות הבוקר הטובות והאיכותיות ביותר בישראל וזכתה לציונים ושבחים רבים.
לתיאום והזמנת חדרים:  5423353 - 02    www.waldorfastoria.com


מלון "אמריקן קולוני" ששימש בעבר כארמונו המפואר של הפאשה בירושלים, הוא המלון הראשון והוותיק בעיר הממוקם בליבה של ירושלים ובעל מסורת של איכות ושירות כבר למעלה מ-120 שנה.
אמריקן קולוני הינו חלק מארגון בתי המלון היוקרתי "The Leading Hotels of the World" המחייב אותו לשמור על רמת שירות ואירוח מהטובים בעולם. בארכיון המלון שנפתח בשנה שעברה 16 אלף מסמכים המתארים את חיי הקהילה, אוסף בוטני מיובש הנחשב לגדול ביותר במזרח התיכון בשנות ה- 30, תמונות של המאורעות הגדולים ביותר במחצית הראשונה של המאה ועשרים, כתבי יד, עשרות רבות של פריטי אומנות ומלאכת יד, מפות, פריטים ארכיאולוגיים, ספרים ועוד.
הארכיון פתוח לקהל הרחב בתיאום מראש.
במקביל לארכיון האמריקן קולוני, שמהווה אטרקציה תיירותית בולטת בעיר, האוכל, אותו מגיש המלון, מושך לא מעט תיירים מהארץ ומהעולם.
המלון מתהדר באחת מארוחות הבוקר המגוונות ביותר בבירה ובראנץ' עשיר וצבעוני בימי שבת בפטיו שבמלון. במסעדת המלון, ערבסק, ניתן ליהנות מארוחת ערב המורכבת ממנות יוקרתיות מן המטבח הערבי-מודרני, קוקטיילים, פיצות ומנות פתיחה קלילות בבר הקיץ של המלון. 
למידע נוסף  והזמנות  02-6279777או למייל reserve@amcol.co.il    www.americalcolony.com


"יקב פסגות" יקב בוטיק איכותי, היחיד בארץ המשלב ערכים, תנ"ך, נוף ויין. לצד היקב מרכז מבקרים מרשים ומעניין המשלב הסבר על דרך ייצור היין מלפני 3000 שנה ועד היום, חוויה ייחודית לכל המשפחה, כולל משחק טריוויה  מהנה ומעניין, הסבר על אזור בנימין וכמובן  טעימות יין וגבינות.
היקב ממוקם על פסגת גבעה המשקיפה אל נוף מרהיב של יישובי בנימין והרי אדום במרחק של כ- 15 דקות נסיעה מירושלים.
במקום ניתן לערוך אירועים באווירה הקסומה מול נוף בראשיתי, בקיץ מכיל המקום עד כ-400 מקומות ובאירועי חורף עד ל-200.
02-9979333    www.psagotwines.com



תחת המטרייה של תאגיד התיירות צובה בהרי ירושלים כלולים מספר אטרקציות לכל המשפחה:


פארק קיפצובה –המיני לונה פארק הראשון בין ירושלים לתל אביב. מציע חוויה משפחתית לא רגילה עם מגוון פעילויות לטווח רחב של גילאים: מגוון מתקנים, בריכת סירות אבובים, קרוסלת הפיראטים וקרוסלת סוסים, מכוניות מתנגשות, בריכת כדורים, ג'מבורי, חדר תחפושות, אולם משחקי וידאו, פלייסטיישן וXBOX לפני מספר חודשים נחנכה רכבת הרים חדשה המשחקייה שודרגה ולקראת חודשי הקיץ יתווסף מתקן חדש – סירה מיטלטלת שהיא הנאה צרופה להורים ולילדים.

יקב צובה - ביקור ביקב האיכותי כולל סיורים בגיתות העתיקות שמסביב לאזור צובה וטעימות יין . יינות היקב מבוססים על ענבים מכרמי קיבוץ צובה הנטועים באזור כבר משנת 1996. הכרמים, בהם גדלים 10 זנים שונים של ענבים משתרעים על אדמת טרה רוסה, בין סלעים, גיתות וטרסות עתיקות יומין. היקב גדל בהתמדה ומייצר כעת כ-50,000 בקבוקים מתוכם כ-60% מיועדים לייצוא. יינות היקב זוכים בפרסים ובדירוגים גבוהים בתחרויות ומגזינים בינלאומיים.


מלון צובה - אורחי המלון נהנים משלל אטרקציות תיירות לכל המשפחה וממסלולי טיולים מגוונים. במלון 64 סוויטת מרווחות המתאימות למשפחות, כאשר לאחרונה שופצו 20 מהסוויטות.
המקום מהווה נקודת מפגש עיקרית ליציאה לטיולי שטח רכובים ולמסלולים רגליים בהרי ירושלים.
מידי שישי בבוקר מתקיימת במלון ארוחת הבראנץ' המפורסמת של השף אסף צמיר הכוללת בופה ענק של גבינות איכותיות, מאפים, דגים, פשטידות וקישים, מרקים, לחמים כפריים, סלטי קיץ רעננים, מנות טבעוניות חדשות, עוגות  ועוד.

גליתא- חוות שוקולד בקיבוץ צובה, מגוון סדנאות יצירה בשוקולד לילדים ולמבוגרים, חנות שוקולדים מיוחדת ומגוונת בה תוכלו להרכיב קופסאות שוקולד על פי טעמכם האישי ולתאם פעילויות לקבוצות.
לפרטים, תיאום סיורים והזמנות: 02-5347000 www.tzuba.co.il


החצר - מסעדת שף  ים תיכונית. השף מוטי אוחנה יצר ב'חצר' מטבח עכשווי המשלב מנות ים תיכוניות 
והשפעות ישראליות ואחרות עכשויות תוך שימוש במיטב התוצרת המקומית ובחירה קפדנית של חומרי גלם איכותיים.
השף אוחנה, הסתובב רבות ברחבי העולם, בוגר בית הספר הגבוה לבישול "קורדון בלו" ובעל 13 שנות ניסיון בתחום הגסטרונומי בארץ ובחו"ל מתמחה בכל מה שקשור לבישול וטיפול בבשר ובישולי קדירה.
המסעדה ממוקמת במתחם הרכבת הישנה ומעוצבת בסגנון מודרני וחמים עם שני מפלסים, בר קטן ומטבח פתוח.
בימי שישי בצהריים נערכת במסעדה קבלת שבת הנקראת 'בואי כלה', במסגרתה מוצעת ארוחת טעימות של תבשילים שונים. כשר, דרך בית לחם7 ירושלים  053-9443390


מדיטה - "מטבח תיכון חדש" מוטו המסעדה השנייה של השף מוטי אוחנה. במבנה מרהיב ויפהפה המשתרע על פני כ-350 מ"ר בבית הנציב בירושלים חבר אוחנה  לשותפו, משה כהן בפתיחת ביסטרו ים תיכוני המשלב מנות ים תיכוניות קלאסיות אהובות ומוכרות המחביאות בתוכן טוויסט עכשווי ומעניין.
 בין מנות הדגל של המסעדה הכשרה - חמוסטה (תבשיל קציצות מנגולד), קרפצ'יו דג עם ארטישוק שימאגי מוחמץ ועגבנייה, סיגר ממולא בשר כבש ושקדי עגל בבישול מיוחד. את הפוקצות והלחמים מגישים הישר מהטבון החדיש המוצב במסעדה.
ויש גם אלכוהול - בשעות הערב והלילה משנה המקום את פניו ופונה אל מי שמחפש ליהנות מבר תוסס ואופנתי. במרכז הביסטרו, בר משקאות מושקע ורחב-ידיים, שבו עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים.

   כשר. דרך חברון 101 ירושלים טל 02-6262522.  
נגילה – 5 דקות הליכה משוק מחנה יהודה, במסעדה תפריט המשלב מנות צמחוניות/טבעוניות מהמטבח ההודי, הקאריבי והמזרח תיכוני. בכל המנות נעשה שימוש בחומרי גלם טריים הנרכשים בשוק הסמוך מידי יום והמשתנה על פי ההיצע העונתי. המסעדה מהווה חלק מבתי עסק הנכללים בפרוייקט
VEGAN FRIENDLY 
    כשר, ברוכוף  משיח 5, ירושלים. 02-6223331   

.
סאפורי - האיטלקית החדשה בירושלים, שוכנת ברחוב קרן היסוד, מתמחה במטבח איטלקי חלבי ומשובח הכולל טכניקות שונות ממטבחים עולמיים נוספים. הבעלים, משה פרץ, מדגיש כי במסעדה מקפידים לשים דגש על אוכל איכותי וכשר, ארוחות בוקר מעולות, מנות מפנקות של צהריים וערב, מוצרי שוק ומעדנייה מיובאים בתמחור הוגן.

כשר, קרן היסוד 38 ירושלים טל 02-5617638  
   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

עיריית תל אביב- יפו: סדרי פסח קהילתיים וציבוריים בצל מלחמת חרבות ברזל מאת שרית יוכפז

                                                       צילום:   רועי דוד                                                                עירי...